ایتالیا ،کشوری است که در اروپای جنوبی قرار گرفته است و پایتخت آن شهر تاریخی رم است. نام رسمی این کشور ،جمهوری ایتالیا است. این کشور یکی از قدرتهای اصلی اقتصادیِ جهان و هشتمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر تولید ناخالص داخلی است. کشور از شبهجزیره ایتالیا و دو جزیره سیسیل و ساردِنی در دریای مدیترانه تشکیل شدهاست. امروزه ایتالیا کشوری توسعهیافته است و جزو گروه هشت بهشمار میآید. گروه هشت یا جی هشت قدرتهای صنعتی گفته میشوند. کشور ایتالیا به دلیل شکل ظاهری قلمرو آن به کشور چکمه معروف است.
تاریخ کشور ایتالیا
تاریخ کشور ایتالیا به چند بخش تقسیم میشود از جمله روم باستان، رنسانس، جنگ جهانی و… نگاهی به قمست های مختلف تاریخ این کشور داشته باشیم:
روم باستان
امپراطوری روم که از شهر رم شروع به گسترش کرده بود نه تنها ایتالیا بلکه کل حوزه مدیترانه و حتی بریتانیای دور دست را هم تحت کنترل خود درآورده بود.
در اواخر قرن سوم میلادی و اوایل قرن ۴ میلادی امپراطوری روم غربی که با مشکلات کم شدن جمعیت و در نتیجه درآمد مالیاتی کمتر برای تجهیز سپاه مواجه شده بود، نتوانست در مقابل امواج سهمگین قبایل ژرمن مقاومت نماید و در نتیجه دوبار، مرتبه اول در سال ۴۱۰ توسط گوتها و بار دوم در سال ۴۵۵ توسط وندالها شهر رم غارت شد.
در سال ۴۷۶ آدوآکر فرمانده سپاهیان مزدوری که در ایتالیا در خدمت امپراطوری رم غربی بودند، رمولوس آگوستوس آخرین امپراطور روم غربی که کودکی بود را خلع کرده و به صورت اسمی و نه عملی ایتالیا را تحت کنترل رم شرقی اداره میکرد. این واقعه یعنی سقوط رم غربی را مبدأیی برای شروع قرون وسطی محسوب میشود.
قرون وسطی
بعد از آدوآکر ابتدا استروگوتها و پادشاهشان تئودوریک با حمایت رم شرقی بر ایتالیا مسلط شدند. در اوایل قرن ۶ میلادی رم شرقی با حمله به ایتالیا کنترل کامل ایتالیا را به دست آورد. بعد از آنها نوبت به لومباردها میرسد که در همین ایام دستگاه حکومت پاپی در شهر رم حکومت مستقلی برای خود تشکیل میدهد که مهمترین حامی آن پادشاهان فرانسه هستند که بر قسمتهایی از ایتالیا تسلط پیدا میکنند. در جنوب ایتالیا هم شاهد حکومتهایی که از جانب مسلمانان و نورمنهای مهاجم تشکیل شده بود هستیم.
رنسانس
رنسانس در سالهای ۱۳۰۰ از ایتالیا آغاز شد و در عرض سه قرن در سراسر اروپا انتشار یافت. به ندرت در دورهای چنین کوتاه از نظر تاریخی، رخدادهای متعددی به وقوع میپیوندد.
حال آنکه این قرنها سرشار از تغییرات اساسی و فعالیتهای بزرگ است. جهان امروزی نتیجه همین فعالیت هاست، زیرا رنسانس پایههای اقتصادی، سیاسی، هنری و علمی تمدنهای کنونی غرب را بنا نهاد.
دانش و هنر پیشرفتهای عظیمی در ایتالیای سده پانزدهم و شانزدهم به وجود آوردند. این احیای فرهنگی به رُنِسانس (یعنی نوزایش) مشهور شدهاست. دانشمندان، سرایندگان و فیلسوفانی ظهور کردند که با الهام از میراث اصیل روم و یونان با دیدگانی تازهتر به جهان مینگریستند.
نقاشها به مطالعه کالبد انسان پرداختند و اعضای بدن انسان را به شیوه واقعگرایانهای نقاشی میکردند. فرمانروایان ساختمانها و کارهای بزرگ هنری را سفارش دادند. این عقاید تازه بزودی در سراسر اروپا گسترش یافت.
دوران ناپلئون
ناپلئون به سرپرستی سپاهی برای جنگیدن با اتریشی هادر ایتالیا فرستاده میشود. او سربازان روحیه باخته را سازماندهی میکند و با پیروزی وارد شهر میلان میشود. فرانسه بر شمال کشور ایتالیا تسلط مییابد. ناپلئون پادشاهی ایتالیا را ایجاد میکند که خود پادشاه آن و پسرخوانده اش بوهارنه (پسر ژوزفین همسرش) نایب السلطنه و حاکم اصلی است. همچنین ناپلئون پادشاهی ناپل و جمهوری ونیز را هم نابود میکند و حکومت نواحی مختلف ایتالیا را به سرداران و خواهران و برادرانش میدهد. پاپ هم دستگیر و در فرانسه تحت نظر گرفته میشود و شهر رم به صورت رسمی به فرانسه الحاق میشود. بعد از شکست و نابودی ناپلئون حکومتهای قدیمی ایتالیا احیا میشوند و اتریش هم مجدداً بر شمال ایتالیا تسلط پیدا میکند.
جنگ جهانی اول
بدنبال بر خورداری شهروندان ایتالیایی از حق رأی در سال ۱۹۱۳، روند یکپارچهسازی سیاسی کشور تکمیل شد و این در حالی بود که چهره بینالمللی ایتالیا که بهدنبال اصلاحات آغاز شده از فردای روز اتحاد، هماهنگ تر و مدرنتر شده بود، وجهه بیشتری یافته و تقویت میشد.
در آستانه جنگ اول جهانی، ایتالیا چشمانداز ترسیم شده تا آن زمان را دگرگون ساخته و در کنار قدرتهای متحد، فرانسه، انگلیس و ایالات متحده وارد جنگ شد. بهدنبال کنفرانس صلح ورسای در سال ۱۹۱۹ مناطق شمالی ترنتینو، التوادیجه و ونتریا جولیا را که برای کامل ساختن روند اتحاد ملی مورد نیاز بود، بدست آورد.
میان دو جنگ جهانی
ایتالیا هر چند که از مبارزه پیروز خارج شده بود، اما از دیدگاه اقتصادی زیر بار فشارهای وارده، دچار چنان آشفتگیهایی گردیده بود که دولتهای وقت آن زمان توان هدایت آن را بسوی دست آوردههای مثبت نداشتند.
در این برهه برخی از تشکیلات سیاسی که بعدها بمدت دهها سال بر آینده کشور تأثیرات عمیقی گذاشت، پا به عرصه وجود گذاردند، از جمله حزب ملت (۱۹۱۹) که بعدها به حزب دموکرات مسیحی تغییر شکل داد، حزب سوسیالیست، حزب کمونیست که توسط گرامشی پایهگذاری شد (۱۹۲۱) و طبقات مبارز که توسط موسولینی شکل گرفت (۱۹۱۹) و بعداً در سال ۱۹۲۱ به حزب فاشیست ملی تغییر شکل داد و عامل به قدرت رسیدن موسولینی شد.
در سال ۱۹۲۵ (میلادی) با ممنوع شدن فعالیت تمامی دیگر احزاب، دوره رژیم فاشیست و رهبری موسولینی آغاز میشود که با سیاست استبدادی و در پوشش ملیگرایی، باعث دگرگونیهای ریشهای در زندگی کشور گردید و آزادیهای سیاسی را محدود نمود. این رژیم برای ممانعت از دشمنی کلیسای کاتولیک ، به توافقی با واتیکان (۱۹۲۹) دست یافت.
در آن سالها اقدامات جدی برای تقویت و توسعه فعالیتهای صنعتی و کشاورزی صورت گرفت. در زمینه سیاست خارجی، موسولینی سعی کرد با اتکا به سیاست توسعه طلبانه و قدرتهای محور، پرستیژ خود را تثبیت نماید که نقطه اوج آن اتحاد با آلمان و ورود به جنگ دوم جهانی(۱۹۴۵–۱۹۴۰)علیه متفقین و متعاقباً سقوط رژیم فاشیست بهدنبال ناکامیهای نظامی بود.
بعد از جنگ جهانی دوم
بازسازی دموکراسی و اداره وضعیت سخت کشور بعد از پایان جنگ و سعی در از بین بردن هر آنچه از رژیم فاشیست به ارث مانده بود، باعث شد تا مجمع قانون اساسی شکل بگیرد.
در دوم ژوئیه سال ۱۹۴۶، و بهدنبال انجام رفراندوم نظام سلطنتی باطل و «جمهوری ایتالیا» متولد شد و این تاریخ تبدیل به جشن ملی شد. قانون اساسی جدید از تاریخ اول ژانویه ۱۹۴۸ رسمیت یافته و به مرحله اجرا درآمد.
ایتالیا بعد از جنگ، تلاش زیادی برای نزدیکی به کشورهای غرب انجام داد و در این راستا به اتحاد آتلانتیک ملحق شد که سازمانی نظامی دفاعی است که به ابتکار آمریکا شکل گرفت و اکثر کشورهای اروپایی غربی نیز به آن پیوستند.
در سطح اروپا، ایتالیا در آن دوره از جمله کشورهایی بود با حداکثر توان در راستای یکپارچگی اروپا در طی مراحل مختلف آن، چه از نظر اقتصادی و چه سیاسی کوشش نمود. از اول ژانویه ۱۹۹۹ (میلادی)، ایتالیا از جمله ۱۱ کشوری است که واحد پولی یورو را به عنوان پول واحد برگزید.
جغرافیای ایتالیا
ايتاليا از نظر موقعيت مكاني در اروپاي جنوبي قرار گرفته است و شبه جزيره اي است كه به داخل درياي مديترانه امتداد مي يابد. مساحت آن 301230 كيلومتر مربع ( به انضمام جزاير ساروني و سيسيل ) ، داراي 19322 كيلومتر مرز خشكي و هم مرز با كشورهاي اتريش ، فرانسه ، اسلووني و سوييس .
داراي 7600 كيلومتر خط ساحلي و آب و هواي غالباً مديترانه اي ، كوهستاني و گرم و خشك ، زمين هاي ايتاليا اكثراً ناهموار و كوهستاني ، داراي تعدادي فلات و سواحل شيب دار ، بلندترين نقطه ايتاليا « مونته بيانكو » با ارتفاع 4748 متر اين كشور داراي منابع طبيعي از قبيل جيوه « پتاسي » مرمر، گوگرد ، گاز طبيعي و منابع نفت خام ، ماهي ، زغال سنگ و زمين هاي كشاورزي است.
دو كشور كوچك « واتيكان » و « سن مارنيو » در داخل ايتاليا واقع شده اند.
جمعيت ايتاليا حدود 57715625 است كه بخش اعظم آنها ( 3/67 ) داراي سنين 15 تا 64 سال هستند . نرخ رشد جمعيت 05/0 % ، ايتاليا به پايتختي رم ، داراي 20 ناحيه ( استان ) است . مهمترين شهرهاي ايتاليا رم ، ميلان ، ناپل ، فلورانس ، بولونيا ، كاتانيا ، ونيز مي باشد.
اقتصاد ایتالیا
علی رغم آنکه کشور ایتالیا در نیمه های راه رسیدن به بهبود اقتصادی می باشد ، اما باز هم نسبت به برخی از همسایگان خود و کشورهایی که در غرب اروپا واقع شده اند ، بهبودی کمتری دارد .اقتصاد این کشور از 7/0 درصد رشد GDP در سال 1996 به 5/1 درصد رشد در سال 1997 دست یافت . اما این نرخ رشد ، کمترین میزان نرخ رشد در میان کشورهایی است که دارای اقتصاد صنعتی می باشند .
تقاضای داخلی و صادرات از جمله عوامل مهم و مؤثر در ایجاد این رشد بوده اند و بسیاری از اقتصاد دادنان رشد بیش از 2 درصد را برای سال 1998 و بیش از 3 درصد را برای سال 1999 برآورد کرده اند . حجم صادرات این کشور با افزایش رو به رو بوده است ، اما میزان واردات بیش از رشد صادرات افزایش یافته است ؛ بطوری که مازاد تجاری 1/47 میلیارد دلاری ایتالیا در سال 1997 ، 24 درصد کمتر از توازن مازاد تجاری 8/60 میلیارد دلاری آن در سال 1996 بوده است . همچنین این کاهش در مازاد تجاری برای سال 1998 نیز پیش بینی می شود.
وضعیت تولیدات کشاورزی ایتالیا ، از ابتدای سال 1997 بسیار نامناسب بوده است ؛ به طوری که تولیدات آن قادر به بازگرداندن اصل محصول نیز نمی باشد ، که البته این موضوع بیشتر به دلیل بحران خشکسالی و یخبندان در فصول مختلف این سال بوده است .
انتظار می رود که در سالهای آینده صادرکنندگان عمده محصولات کشاورزی در بازارهای بین المللی به صورت فزاینده ، بازار محصولات کشور ایتالیا را تحت پوشش خود قرار دهند .در مورد بخش مالی و بخش صنعت ، سیاست توسعه ای ایتالیا بر این اصل استوار است که خصوصی سازی با جدیت دنبال شود و در سالهای گذشته با تلاش دولت ایتالیا در زمینة واگذاری ، مؤسسات مالی و بانکها و نیز شرکتهای بیمه بزرگ و صنایع بزرگ مختلف ، از جمله صنایع الکتریسیته و … به بخش خصوصی واگذار شده اند .
در مجموع کشور ایتالیا تلاش گسترده ای را از نظر سیاستهای توسعه ای برای کاهش تصدی دولت در اقتصاد در پیش گرفته و در خلال 10 سال گذشته نیز آن را دنبال نموده است .
جمعیت و تقسیمات کشوری
ایتالیا با 60 میلیون نفر جمعیت، سومین کشور پرجمعیت در اتحادیه اروپا است. کشور ایتالیا از نظر جغرافیایی به ۲۰ ناحیه تقسیم میشود که ۵ تا از آنها دارای نوعی خودمختاری در وضع قوانین محلی میباشند و کشور ایتالیا رسیدگی، موارد محلی این مناطق را توسط انتخاب شدگان محلی انجام میدهد.
از سوی دیگر ایتالیا به ۱۱۰ استان و ۸٬۱۰۰ شهرداری تقسیم میشود. علاوه بر این در سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۵ شهر ایتالیا به عنوان ابرشهر یا متروپولیس در نظر گرفته شدند که البته این تقسیمات جدید هنوز به مرحله رسمی و اجرایی نرسیدهاست.
عمده ایتالیاییها رومیتبار هستند و زبانهای رایج در ایتالیا هم تقریباً همگی شاخههایی از زبان رومی بهشمار میروند. ایتالیایی زبان رسمی این کشور است که از سال ۱۸۶۱ تاکنون این مقام را دارد. اما زبانهای پرگویشور دیگری در این کشور وجود دارند که حالتی نیمه رسمی و گاه محلی دارند. بسیاری از این زبانها در معرض نابودی قرار گرفتهاند که شروع مرگ تدریجی این زبانها به دوره حکومت فاشیسم بر ایتالیا بازمیگردد. ایتالیایی زبان رسمی این کشور است که از سال ۱۸۶۱ تاکنون این مقام را دارد.
مذهب اصلی در کشور ایتالیا کاتولیک رومی محسوب است.جالب است بدانید که ایتالیایی ها اکثر تعطیلات مسیحی شامل کریسمس و عید پاک شان را جشن می گیرند و کلی تفریح می کنند و اینکه در روز ” پاسکوئِت (Pasquetta) “که دوشنبه بعد از عید پاک می باشد ، خانواده ها به پیک نیک می روند و آغاز فصل بهار را به جشن و پایکوبی می پردازند .ضمنا روز اول نوامبر یک تعطیل رسمی مذهبی در ایتالیا می باشد و به روز قدیسین شناخته و معروف می باشد و در این روز اغلب مردم آرامگاه رفتگان خود را با دسته های گل های زیبا تزئین می کنند .
فرهنگ
فرهنگ ایتالیایی با هنر، خانواده ، معماری، موسیقی و غذا پیوند عمیقی و گسترده ای دارد ، این کشور زادگاه امپراطوری روم و مرکز اصلی رنسانس بوده است و فرهنگ آن طی قرنها بسیار غنی تر و مهمتر شده است؛ در ضمن حدود 96 درصد از جمعیت ایتالیا را خود ایتالیایی ها تشکیل داده اما قومیت های دیگری هم در این کشور زندگی می کنند و همچنین عرب های آفریقای شمالی ، آلبانیایی ها ، اتریشی ها و آلمانی ها باقی جمعیت این کشور زیبا را تشکیل می دهند و همچنین کشورهای هم مرز با ایتالیا ، فرانسه ، سوئیس ، اتریش و اسلوانی نیز هستند و هر کدام به نوعی با این سرزمین در تعامل فرهنگی هستند و از این کشورها سالانه هزاران گردشگر به اینجا سفر می کنند.
خانواده یکی از مهمترین ارزش ها در فرهنگ مردم ایتالیا به شمار می رود ، همچنین یکپارچگی و وحدت خانوادگی این ملت بر خلاف طرز تفکر غربی ها بر پایه و اساس خانواده شکل گرفته است؛ جالب است بدانید که ایتالیایی ها دورهمی های خانوادگی بسیار زیادی دارند و از اینکه با خویشان خود وقتشان را بگذرانند لذت می برند ، آن ها فرزندان خود را جوری تربیت و تشویق می کنند تا در دوران بزرگسالی و بعد از ازدواج نیز این رابطه نزدیکشان با خانواده را حفظ می کنند و خانواده خود را در هیچ شرایطی تنها نگذرانند.
کشور ایتالیا محل تولد تعدادی از سبک های معماری معروف در جهان است که شامل کلاسیک رومی ، رنسانسی ، باروکی و نئوکلاسیک می باشد ، این کشور برخی از مشهورترین سازه های تاریخی دنیا مانند کولوسئوم و برج پیزا معروف را در خود جای داده است و سالانه گردشگران بسیار زیادی از سراسر دنیا را به سمت خود جذب می کند؛ همچنین در فلورانس ، ونیز و رم ، موزه های متعددی نیز وجود دارد اما هنر را در کلیساها و ساختمان های عمومی به وضوح می توان مشاهده نمود و شاید مهمترین بنا نقاشی شده سقف نمازخانه “سیستین” (Sistine chapel) در واتیکان باشد که توسط هنرمند شهیر، میکل آنژ مشهور در بین سال های 1508 تا 1512 میلادی طراحی شد و اینکه ایتالیا مهد اپرا و برخی از معروف ترین نمونه های نظیر آن نیز به شمار می رود که پیشنهاد ما این است که در سفر به ایتالیا اینجا را از دست ندهید.
ایتالیایی ها به خاطر سبک لباس پوشیدنشان بسیار شهره عام و خاص هستند و سبک لباس پوشیدن در این کشور برخلاف اروپا و آمریکای شمالی ، معمولا خیلی رسمی و مطابق مد روز می باشد . ایتالیایی ها به این مشهور هستند که در هر موقعیتی ، لباس مناسب آن شرایط را انتخاب کرده و می پوشند؛ لباسهای باز را معمولا برای فروشگاهها، خیابانها و رستورانها مناسب نمیدانند و استفاده از آن را به استخر و سواحل محدود میکنند. به علاوه، پوشیدن لباسهای جین را در رستوران و کلیساها نمی پسندند!
غذا و خوراک
در ایتالیا غذا های بی نظیر زیادی وجود دارد، به طوری که انتخاب کردن غذای برتر بین آنها واقعا غیرممکن است، بخصوص اینکه ایتالیا یکی از کشورهایی هست که بهترین غذاها را در دنیا دارند. غذای ایتالیایی سراسر طعم و مزههای جذاب و از منطقهای به منطقهی دیگر در ایتالیا متفاوت است. در شمال ایتالیا بیشتر غذاهایی ساده و محلی خواهید یافت، درحالی که در جنوب آن غذاها سبک و تازهتر هستند. در ایتالیا هم غذاهای دریایی خوبی خواهید یافت، هم غذاهایی گوشتی و صد البته انواع پاستاهای لذیذ. اگر به ایتالیا سفر کنید، علاوه بر جاذبههای تاریخی فراوان، غذاهای مختلفی هم هستند که باید آنها را کشف کنید. اما خوب بهتر است که با 10 مدل از بهترین غذاهای آنها آشنا شوید:
پیتزا مارگاریتا
وقتی حرف از غذای ایتالیایی میشود، همهی ما به یاد پیتزا میافتیم. پس اولین گزینه شاید بسیار بدیهی باشد: پیتزا مارگاریتا معروف ایتالیا. این پیتزا برای اولین بار توسط پینزا پز معروف، رافائل اسپوزینو، و برای ملکه مارگاریتا تهیه شد. پیتزا مارگاریتا سه عنصر اصلی دارد. ریحان، گوجه و پنیر ماتسرلا. همانند خیلی از غذاهای ایتالیایی دیگر، سادگی این پیتزا باعث لذیذ شدن آن میشود.
چیتی
شاید از میان انواع نامهای غذای ایتالیایی که میشناسید، نام اسنکهای ونیزی تاحالا به گوشتان نخورده باشد. طعم اصلی این اسنکهای کوچک به سبزیهای فصلی تازه و غذاهای دریایی تازه است و میتواند هم ظاهری ساده و هم رنگارنگ و زیبا داشته باشد. این غذا را میتوانید در کافههای کوچک شهر ونیز تهیه کنید که {Bàcari }نام دارند و طعم اصیلی از ونیز ایتالیا را بچشید.
ریزیتو اسکامپی و لیمو
این غذای ایتالیایی شاید چندان مشهور نباشد، اما هنگام سفر به سواحل آمالفی ایتالیا حتماً باید آن را تجربه کنید. این محله بهخاطر لیموهای بزرگ و آبدارش مشهور است و سرآشپزهای آمالفی از این لیموها در غذاهای محلی خود استفاده میکنند. طعم لیمو و میگو تازه باعث میشود که ریزیتو اسکامپی غذایی عالی برای روزهای گرم تابستان باشد.
بیستکا الا فیرنتینا
اگر به یک غذای ایتالیایی گوشتی علاقه بیشتری دارید، پس حتماً باید Bistecca alla Fiorentina را تجربه کنید. این صبحانه سنتی فلورنسی را تقریباً در منوی تمامی رستورانهای فلورنس میتوانید پیدا کنید. طعم اصیل و اصلی این غذا وقتی است که گوشت کمی را روی زغال سنگ داغ بپزند ولی همچنان کمی خام باشد.
پارمیگینا ملانزین
این غذا در واقع بادمجان پخته شده با گوجه و پنیر است، پس انتخابی عالی برای گیاهخواران خواهد بود. پارمیگینا ملانزین در اصل برای مناطق جنوبی ایتالیا است، ولی امروزه آن را در تمامی نقاط این کشور میتوانید تهیه کنید. اگر بادمجان دوست ندارید، جالب است بدانید که این غذای پنیری با کدو سبز هم تهیه میشود و شاید بیشتر باب میل شما باشد.
پارمیگینا ملانزین
این غذا در واقع بادمجان پخته شده با گوجه و پنیر است، پس انتخابی عالی برای گیاهخواران خواهد بود. پارمیگینا ملانزین در اصل برای مناطق جنوبی ایتالیا است، ولی امروزه آن را در تمامی نقاط این کشور میتوانید تهیه کنید. اگر بادمجان دوست ندارید، جالب است بدانید که این غذای پنیری با کدو سبز هم تهیه میشود و شاید بیشتر باب میل شما باشد.
اورکتیتی با کلم بروکلی
اورکتیتی نوعی پاستا قدیمی از منطقهی پولیا ایتالیا است. تهیه این نوع پاستا شاید در سایر بخشهای این کشور چندان آسان نباشد. همانند سایر غذاهای ایتالیایی، طعم اصلی این غذا به تازگی مواد تشکیل دهندهی آن است. بنابراین، از آنجایی که فصل بروکلی پاییز است، خوردن این غذا را در ماههای سرد سال بیشتر توصیه میکنیم.
قارچ پورچینی و پاستا تروفل مشکی
تروفلها در ماههای اکتبر و نوامبر در منطقهی توسکانی ایتالیا به وفور یافت میشوند و در اکثر رستورانها هم میتوانید آنها را سفارش دهید. بنابراین اگر قصد تجربه این غذا را دارید، حتماً آن را با قارچهای پورچینی و پاستا تروفل مشکی امتحان کنید!
اسپاگتی با عصاره کالتفیش
این غذای ایتالیایی شاید برای شما عجیب باشد، اما اگر قصد امتحان کردن نوعی پاستا متفاوت را دارید، گزینهی خوبی برای شما خواهد بود. این جوهر سیاه توسط موجودی نرمتن بهنام مولوسک آزاد میشود و سپس آن را به دورن پاستا شما تزریق میکنند! این غذا اصالتاً برای منطقهی سیلسی ایتالیا است و مصرف آن اعتیادآور است!
تیرامیسو
در موارد قبلی غذای ایتالیایی شیرین به شما معرفی نکرده بودیم. ولی گزینه نهم به تیرامیسو تعلق دارد که غذایی بسیار محبوب و معروف در سراسر جهان است. اگرچه در هر کشور و رستورانی شاید بتوانید تیرامیسو را سفارش دهید، ولی کیفیت هیچکدام از آنها به تیرامیسوهای ایتالیا نمیرسد. گفته میشود که تیرامیسو متعلق به منطقه ونتو ایتالیا است، ولی به شما تضمین میکنیم که از خوردن تیرامیسو در هر بخشی از ایتالیا پشیمان نخواهید شد.
کانولی
آخرین غذا مربوط به یک دسر است، این دسر یکی دیگر از معروفترین غذاهای سیلیسی و یکی دیگر از غذاهایی است که هنگام سفر به ایتالیا حتماً باید آن را امتحان کنید. معنای تحت الفظی آن «لولههای کوچک» است و این پوستههای ترد پر از ریکوتا (نوعی پنیر بی نمک ایتالیایی) میشوند.
گردشگری
شکی نیست که ایتالیا در زمینه طبیعی و تاریخی قابلیتهای زیادی دارد. با تمام این اوصاف مسئولان این کشور به این مسائل بسنده نکرده و تلاش میکنند با مرمت و حفظ و نگهداری بهینه از آثار و بناهای تاریخی کشور خود این گنجینه ارزشمند را به عنون یک منبع در آمد برای نسل های بعدی نیز حفظ کنند.
ارتقای سطح فرهنگی جامعه که این بناها را جزو میراث طبیعی و بشری خود می دانند بخشی از این روند است که خوشبختانه در کشورهایی مانند ایتالیا این فرهنگ به نحو احسن گسترش یافته است و تقریبا از آن دیوارنویسی هایی که مردم ما در اماکن تاریخی از خود برجای میگذارند در این کشورها خبری نیست و مردم به خودی خود تلاش مضاعفی برای محافظت از این گنجینه تاریخی به کار می برند.
شکی نیست که ایتالیا در زمینه طبیعی و تاریخی قابلیتهای زیادی دارد. با تمام این اوصاف مسئولان این کشور به این مسائل بسنده نکرده و تلاش میکنند با مرمت و حفظ و نگهداری بهینه از آثار و بناهای تاریخی کشور خود این گنجینه ارزشمند را به عنون یک منبع در آمد برای نسل های بعدی نیز حفظ کنند.
هیچ گردشگری نمیتواند بدون اطلاع رسانی کافی و مناسب کشور مقصد، ابنیه باستانی و اماکن دیدنی آن کشور را به تنهایی حدس بزند.
اگر چه روایاتهای گردشگران قبلی میتواند محرک سفر گردشگران جدید باشد؛ اما از حیث اطلاع رسانی کافی نیست. در جهان ارتباطات امروز، کشوری توان ارتقاء صنعت گردشگری خود را خواهد داشت که از امکانات اطلاع رسانی، نهایت بهره را ببرد. در کشور ایتالیا نیز به گونههای ذیل، از فن آوری جدید اطلاعات، در جهت ارتقای صنعت گردشگری این کشور، بهره گرفته شده است:
درباره اطلاع رسانی هم مدیران این کشور تلاش های بسیاری را به کار بستهاند تا کامل ترین بستههای اطلاعاتی را در اختیار گردشگرانی بگذارند که قصد سفر به این کشور را دارند. به این ترتیب گردشگران قادرند قبل از عزیمت به این کشور از سایت های اینترنتی متعددی که به این منظور تدارک دیده شده است تمام اطلاعات مربوط به گردشگری این کشور را کسب کنند و با وسایل نقلیه عمومی، نقشه های شهری و جاده ای و محل دقیق بناهای تاریخی و سایر اطلاعات لازمه آشنا شوند.
هر یک از ابنیه باستانی و گردشگاهها و موزهها در این کشور، به طور جداگانه، دارای پایگاههای اینترنتی هستند که در این پایگاهها، گردشگران میتوانند، اطلاعات نسبتاً جامعی را، در خصوص تاریخچه، پیش آگاهیها برای بازدید مفیدتر، ساعات کار، هزینهها، نحوه دسترسی و… کسب کنند و در صورت ضرورت پرداخت هزینه ورود، بلیط اینترنتی خریداری کنند.
بخش دیگری از اطلاع رسانی گردشگری در کشور ایتالیا، از طریق چاپ جرایدی که در سطح بین المللی توضیع میشوند و ساخت برنامههای تلویزیونی که از شبکههای ماهوارهای پخش شده و در معرض دید بینندگان دیگر کشورهای قرار میگیرند، صورت میگیرد.
دراین کشور به رایگان نقشه ها و سایر اطلاعات مربوط به دانسته های باستانی و ابنیه و گردشگاه ها و نظایر آن در قالب دفترچه های راهنما و اطلاع رسانی شهری در تمامی فرودگاه ها و ایستگاه های قطار در اختیار گردشگران قرار داده میشود.
در کلیه پایانههای زمینی و هوایی، دفاتری در نظر گرفته شده است که در آنها افرادی که خصوصیت برجستهشان، خوش برخوردی و آشنایی به زبان انگلیسی و آشنایی نسبی با برخی از دیگر زبانهای زنده دنیا دارند، به طور حضوری به اطلاع رسانی به گردشگران میپردازند.
برای پوشش دادن گردشگران با توان اقتصادی متفاوت، در اکثر شهرهای کشور ایتالیا، امکانات متفاوتی حسب توان اقتصادی گردشگران برای اسکان آنها وجود دارد؛ این امکانات، دامنهای از هتلهای مجلل تا مسافرخانههای دارای اتاقهای اختصاصی و عمومی و اقامتگاههای فضای سبز، با اسکان در کانکس و چادرهای مناسب را دربرمیگیرد.
سیستمهای حمل و نقل زمینی و هوایی در اکثر کشورهای پیشرفته اروپایی از جمله ایتالیا، بسیار منظم عمل میکنند. بهره این نظم در راستای رونق صنعت گردشگری این کشورها از آن جهت است که هیچ یک از گردشگران، برنامهای (به عنوان نمونه بازدید از یک موزه) را، با این پیش فرض که بینظمی در رفت و آمد، حتماً قسمتی از وقت آنها را هدر خواهد داد، از برنامه گردش خود حذف نمیکنند؛ مضافاً بر اینکه نظم و سرعت وسایل نقلیه، امکان گردشها و سفرهای کوتاهتر را که اقتصادیتر بوده و با تعطیلات کوتاه نظیر تعطیلات آخر هفته نیز سازگاری دارند، مهیا میکند.
برای گردشگران با توان اقتصادی متفاوت، انواع وسایل نقلیه؛ از تاکسیهای تشریفات تا تاکسیهای معمولی و اتوبوس و مترو و… مهیاست.
در سطح بین شهری و حتی بینالمللی نیز، در کنار قطارهای پرسرعت و گرانقیمتتر، انتخابهای دیگری نیز وجود دارند که با حذف برخی خدمات، هزینهها را کاهش داده تا همچنان، سفر ممکن باشد. در سفرهای هوایی نیز، سفرهایی وجود دارند که به عنوان مثال، به شرط حمل بار کمتر و تنها با پرداخت هزینههای گمرکی، هزینه سفر را به حداقل کاهش دادهاند.
منطق ساخت مسیرهای مترو و اتوبوس در شهرهای بزرگ ایتالیا مانند شهر رم، بر این مبنا است که همواره در کنار یک بنای باستانی یا موزه معروف، یک ایستگاه مترو یا اتوبوس نیز وجود دارد.