در سال 1918 با امضای پیماننامه صلح جنگ جهانی اول پایان مییابد. شکست آلمان در این جنگ ضرر مالی و جانی زیادی به این کشور وارد کرد، کار به جایی رسیده بود که با یک دلار آمریکا میشد 4 تریلیون و 200 میلیارد مارک آلمان خرید.به انقلاب آلمان که از سال 1918 تا 1919 به وقوع پیوست انقلاب نوامبر نیز میگویند.
در 3 نوامبر هزاران ملوان دست به اعتراض میزنند و در پی آن کارگران و سربازان نیز به شورش میپیوندند. طی این انقلاب، امپراطوری قیصر سرنگون میشود و جمهوری وایمار تشکیل میشود. در سال 1919 اعضای مجلس آلمان (رایشس تاگ) در وایمار به تدوین قانون اساسی میپردازند.این جنگ از 1939 تا 1945 ادامه داشت. در این جنگ کشورهای ابرقدرت به دو دسته متحدین و متفقین تقسیم شدند و در مقابل یکدیگر قرار گرفتند. در سال 1937 ژاپن به جهموری چین اعلام جنگ میکند؛ اما معمولا حمله آلمانها به نیمه غربی لهستان برای باز پس گرفتن نواحی که در جنگ جهانی اول از دست داده بودند شروع جنگ محسوب میشود.
با حمله آلمانها به لهستان، که کشوری متفقالقول با آمریکا و بریتانیا بود پای این دو کشور و همپیمانانشان (متفقین) به جنگ با آلمانها باز میشود. در طول جنگ آلمانها با کشورهای ایتالیا و ژاپن اتحاد نظامی تشکیل دادند و توانستند در سالهای ابتدایی جنگ بخش عمدهای از اروپا را بگیرند. در مرکز اروپا، کشورهای اتریش، چکسلواکی، مجارستان، در شمال اروپا کشور اسکاندیناوی و در غرب اروپا فرانسه و انگلستان تحت اشغال متحدین در میآیند. آلمانها با شوروی به توافق رسیدند که کشورهای بلوک شرقی را بین خود تقسیم کنند. اما آلمانها بعدها به شوروی حمله میکنند و بعد از تلفات بسیار زیاد و جنگی فرسایشی و بسیار سخت آلمان و متحدین شکست سختی میخورند.
شوروری تمام سرزمینهای از دست رفته را پس میگیرد و جنگی تمام عیار علیه آلمان شکل میدهد. این جنگ در سال 1945 با سقوط برلین توسط ارتش سرخ روسیه و تسلیم آلمان و ژاپن (با حمله دو بمب اتمی) پایان میگیرد.بعد از انقلاب و تبدیل حکومت آلمان به دولت دموکراتیک در انتخاباتی در سال 1932، حزب سوسیالیست ملی به رهبری آدولف هیتلر اکثریت آرا را کسب میکند.

سال بعد از انتخابات، جمهوری وایمار سقوط میکند و آلمان نازی با نام رایش سوم حکومت را در دست میگیرد. نازیها اقدام به پس گرفتن مناطق از دست رفته خود طی پیمان ورسای کردند اما لهستان مخالفت نشان داد. این امر موجب سرد شدن روابط این دو کشور شد و نازیها با حمله به لهستان در سال 1939 جنگ جهانی دوم را آغاز میکنند. این جنگ که از سال 1939 تا 1945 ادامه داشت سرانجام با شکست آلمانها و متحدین پایان مییابد. از عواقب این جنگ فروپاشی برلین و حملات موشکی اتمی به هیروشیما و ناکازاکی بود.بعد از پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945، متفقین آلمان را به چند قسمت تقسیم میکنند. شوروی پایتخت و بخش شرقی آلمان را اشغال میکند.
آمریکا، انگلیس و فرانسه بخشهای غربی آلمان را تحت سلطه میگیرند. در سال 1949، بین بلوک شرق و غرب جنگ سرد در میگیرد و جمهوری آلمان شرقی و آلمان غربی تاسیس میشوند. ابتدا برلین تماما به دست شوروی افتاده بود، اما به دلیل اهمیت زیاد برلین قرار شد با وجود اینکه این شهر در آلمان شرقی قرار داشت میان متفقین تقسیم شود. برلین به دو قسمت تقسیم میشود، بخش شرقی برلین پایتخت آلمان شرقی میشود و تحت کنترل روسها باقی میماند و بخش غربی برلین مانند منطقهای مستقل در شرق به آلمان غربی تعلق گرفت و مشترکا توسط دولتهای آمریکا، انگلیس و فرانسه اداره میشود.
آلمان غربی به سرعت شروع به پیشرفت و صنعتی شدن میکند. به منظور جلوگیری از فرار آلمانیهای شرقی به آلمان غربی دیوار برلین ساخته میشود. این دیوار اصلیترین نماد جنگ سرد میشود و لقب پرده آهنین به آن داده میشود. با وجود بسته بودن مرز بین آلمان غربی و شرقی همچنان شهروندان برلین میتوانستند بین دو آلمان رفت و آمد کنند. در سال 1961 تا 1975 به طور کلی عبور و مرور ممنوع میشود و مرزها بسته میشود.
در سال 1989، بعد از استعفای رهبر آلمان شرقی و جایگزین شدن ایگون کرنس به ساکنین آلمان شرقی اجازه داده شد که برای رفتن به آلمان غربی تقاضای ویزا کنند. جمعیت زیادی در مرزها جمع شدند و چون دولت آمادگی مقابله با چنین جمعیتی را نداشت مرزها باز میشود و روز 9 نوامبر 1989 روز فروپاشی دیوار برلین لقب میگیرد.وقتی حکومت شوروی سرنگون میشود، رهبر آلمان شرقی اریش هونکر، استعفا میدهد و اگون کرنتس دبیر کل کمیته مرکزی حزب اتحاد سوسیالیستی آلمان جایگزین او میشود.
او مرزها را باز و دیوار برلین را تخریب میکند. این موضوع نقطه عطفی در تاریخ آلمان و پایاندهنده جنگ سرد است. هلموت کوهل صدراعظم آلمان غربی نیز با اتحاد دو آلمان موافقت میکند. در سال 1990 جمهوری فدرال آلمان به طور رسمی تشکیل میشود.از مسائلی که بعد از جنگ آلمان را درگیر خود کرد فعالیتهای نژادپرستانه نئونازیها بود که وجهه خوبی برای این کشور نداشت. اصلیترین دغدغه آلمان در دوره مدرن پیشرقت اقتصادی بوده است. امروزه آلمان یکی از قدرتمندترین اقتصادهای اتحادیه اروپا و جهان است.