استارتاپ کانادا
خب، یه نگاهی داشته باشیم به اینکه استارتاپ چیه؟!
به طور کلی، استارت آپ به پروژههایی گفته میشود که در جریان آن، یک ایده خام، به کمک تلاش و کوشش یک گروه به تولید یک محصول میانجامد و زمینه برای فروش آن محصول فراهم میشود.
به عنوان مثال بازی “کوئیز اف کینگ“ یک نمونه از استارتاپ موفق ایرانی است!
در واقع، استارت آپ تمامی مسیر از صفر تا صد را طی میکند و تمامی مراحل را به صورت آزمون و خطا و یا یادگیری اصول و مبانی پایه آن انجام میدهد. حال ممکن است شروع مفهوم استارت آپ به صورت یک کار علمی خیلی پیچیده مانند یک اختراع سخت در حوزه نرم افزاری باشد، یا یک گروه بازاری تصمیم به تغییر در یک محصول خیلی ساده بگیرند و زمینه ورود آن به بازار به عنوان یک محصول جدید را فراهم کنند.
پس لازم است که دوباره تکرار کنیم، ایدههای موفق استارت آپی یا استارت آپ های موفق جهانی و استارت آپ های موفق ایرانی لزوماً بر روی کارهای علمی پیچیده کار نمیکنند؛ بلکه در تولید یک محصول و در فروش آن به مشتری، موفقتر از سایرین هستند.
شاید بتوان گفت مهمترین دلیلی که می تواند منجر به شکست یک پروژه استارتاپی شود به تلاش و پیگیری مستمر اعضای تیم بر می گردد. برای مثال در نظر بگیرید که شما می خواهید که یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید. طبیعتا در ابتدا یک فروشگاه اینترنتی طراحی خواهید کرد و بعد از آن به تولید محتوا خواهید پرداخت. سپس به تبلیغ و معرفی فعالیت خود و جذب مشتری مشغول می شوید و در نهایت به مرور زمان در تلاش خواهید بود که فروش خود را افزایش دهید. اگر در نیمه کار دست از تلاش کردن بردارید چه اتفاقی خواهد افتاد ؟ قطعا پیشرفتی حاصل نخواهد شد و در نتیجه با شکست روبرو خواهید شد. به خاطر بسپارید که برای معرفی هر چه بهتر محصول خود با مسیر سختی رو به رو هستید که بایستی دست از تلاش برندارید تا به موفقیت برسید.
پروژه های استار تاپی نقش بسیار موثری در اقتصاد جهان داشته اند. چه بسا پروژه های بسیار کوچکی که از یک ایده شروع شده و بعد از آن تبدیل به شرکت های بین المللی در کانادا شده و میلیون ها دلار سود وارد چرخه اقتصاد کشور خود کرد است. یکی از روش های مهاجرت به کانادا اخذ ویزای استارتاپ کانادا است. البته مهاجران نقش بسیار موثری در راه اندازی کسب و کار های استارتاپی داشتند و بنابر بررسی هایی که انجام شده نیمی از این استارتاپ ها بیش از یک میلیارد دلار ارزش دارند. یرخی از کشورها در تلاش هستند تا موقعیت های مناسبی را برای راه اندازی بیزینس های کوچک و کسب و کار های استارتاپی فراهم کنند تا افرادی که احساس می کنند می توانند در این زمینه موفق باشند ایده تجاری خود را به کشور مورد نظرش برده و در نهایت منجر به ایجاد اشتغال، درآمد زایی و در نهایت رونق اقتصادی کشور شود. در حال حاضر کشورهای کانادا، استرالیا و برخی از کشورهای اروپایی از کارآفرینانی که به دنبال مهاجرت به این کشورها و راه اندازی یک استارتاپ هستند استقبال می کند.
استارتاپ کشور کانادا چیست؟
کشور کانادا ویزای استارتاپی برای کارآفرینان طراحی کرده، تا افردای که ایده های تجاری و نو در سر دارند و میخواهند به کشور کانادا مهاجرت کنند و در این کشور کسب و کار خود را راه اندازی کنند بتوانند از این روش اقدام به مهاجرت کنند. همینطور که میدانید با توجه به اینکه پروژه های استارتاپی در واقع کسب و کارهای جدیدی هستند که راه اندازی می شوند، می توانند با شکست روبرو شوند و همین امر منجر به این می شود که افراد برای مهاجرت از این طریق ترس داشته باشند چراکه راه اندازی یک کسب و کار جدید در کشوری که سابقه کار در آن را نداشته باشند کمی استرس زاست. اما خبر خوب این است که دولت کانادا قبول دارد که کارآفرینان در این مسیر با استرس بسیار زیادی دست و پنجه نرم می کنند از این رو شرایطی را فراهم آورده است که اگر کار شما با موفقیت روبرو نشد و در مسیر خود از ادامه پروژه منصرف شدیم اقامت شما لغو نشود و بتوانید پروژه جدیدی را راه اندازی کنید و یا اینکه در یک شرکت مشغول به کار شوید.
نگاهی داشته باشیم به چندنمونه از استارتاپ های موفق کشور کانادا
IDEAL – ایده آل یک سیستم هوشمند است که مکمل نرم افزار HR فعلی است که به شما کمک کند تا بهترین تصمیمات را بگیرید. مشاغل مورد نیاز فعلی این شرکت : مهندس دانش ماشین، مهندس نرم افزار، مدیر اجرایی مالی، مدیر ارتباط با مشتری و …
FIIX– این برنامه برای نگهداری و مدیریت دارایی است که در جهت سازماندهی، پیگیری و برنامه ریزی به شما یاری می رساند. مشاغل مورد نیاز فعلی این شرکت : مدیر اجرایی – بازار متوسط، ارشد بخش اجرایی مالی، CMMS مشاور پیاده سازی، مهندس داده، مهندس فناوری اطلاعات، توسعه نرم افزار جاوا و …
TULIP– مأموریت این برنامه به این شرح است که نسل بعدی کارمندان را به سیستم های موبایلی مجهز متصل سازد ،مشاغل مورد نیاز فعلی این شرکت: مدیر تولید، مدیر پروژه، نویسنده ارشد API فنی، برنامه نویس ارشد – پی اچ پی / خروجی زیر، نرم افزار – PHP / MySQL و …
راه های اخذ ویزای استارت آپ کانادا
در قدم اول بایستی از یکی از سازمان های دولت کانادا نامه حمایتی دریافت کنید. به این منظور بایستی ایده کسب و کار خود را توسعه بخشید. ایده باید نو و جدید باشد و این قابلیت را داشته باشد که در سطح بین المللی توسعه یابد و همچنین در نهایت منجر به اشتغال زایی شود. منظور از ایده نو این نیست که شما کاری را انجام دهید که تاکنون وجود نداشته باشد! بلکه اگر شما کاری را به شکلی جدید انجام دهید و با روشی ارزان تر و سریع تر نسبت به رقبا بتوانید به خدمت و یا محصولی برسید این ایده می تواند ایده ای جدید و نوع تلقی شود.
از طرفی بایستی در این بین به این مسئله پرداخته شود که چگونه تکنولوژی می تواند در کیفیت و همچنین رضایت بیشتر مشتری نقش موثری ایفا کند و در نتیجه منجر به ارتقاء ایده شما شود. همچنین باید بازار هدف خود را در کانادا مشخص کنید. طبیعتا افرادی که ایده و طرح اولیه شما را مطالعه می کنند به دنبال این هستند که ببینند شما چه بازار هدفی را در کشور کانادا مد نظر دارید که این خود می تواند نشانگر جدیت کار شما باشد. علاوه بر این بایستی تلاش کنید تا در مدل کار تجاری خود به روشی تکیه کنید که محصول و یا خدمت شما راحت تر و با هزینه کمتر و در زمانی کوتاه به دست مشتری برسد و از طرفی تقاضا های ناخواسته حذف شود. اما برای اینکه با تقاضای ناخواسته بیشتر آشنا شوید به یک مثال اشاره می کنیم. در نظر بگیرید که شما برای اینکه محصولی را خریداری کنید پکیجی را سفارش داده اید. یعنی شما به دنبال محصول خاصی بوده اید اما برای دسترسی به آن یک پکیج کلی خریداری کرده اید، برای مثال وقتی که شما یک مجله و یا روزانه می خرید قیمت کل را پرداخت می کنید. در صورتی که ممکن است شما تنها علاقه مند به حل جدول این مجله باشید! اگر بتوانید برنامه ای داشته باشید که با استفاده از تکنولوژی بتوانید تنها آنچه مورد نظر مشتری است را در اختیار او قرار دهید این طرح از پذیرش بالایی برخوردار خواهد بود. از طرفی تلاش کنید که با استفاده از تکنولوژی امکان عرضه تولیدات خود را در بازار به شکل وسیع تری داشته باشید.
به طور کلی برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا بایستی که ایده تجاری خود را ارائه کنید و بعد از اینکه از یکی از سازمان های مورد تایید برنامه ویزای استارتاپ کانادا نامه حمایت دریافت کردید سایر کارهای اداری را انجام دهید. فراموش نکنید که برای اخذ این ویزا نیز باید مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه داشته باشید و برای اثبات توانایی خود در استفاده از زبان انگلیسی بایستی که در آزمون آیلتس شرکت کنید.
هر یک از راه های مهاجرت به این کشور نکات مثبت و منفی خود را به همراه داره! و در این قسمت نگاهی به برخی نکات مثبت این مهاجرت داشته باشیم!
اولین نکته مثبت این مهاجرت “دارا بودن اقتصاد قدرتمند” کشور کانادا است، موارد دیگر عبارتند از:
- پایین بودن هزینه ویزای استارتاپ کانادا
- کمک به استقرار در کانادا از طریق ویزای استارت آپ
- امکان اخذ اقامت دائم
- ترغیب مهاجرین خارجی به گسترش شرکت خود در کانادا
- عدم نیاز به موفقیت بیزنس مورد نظر
- امکان اخذ اقامت همزمان کل خانواده