مهاجرت کاری به کانادا
روشهای زیادی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد راههایی که هر کدام با طی مراحل و مدت زمانی شما را به سمت اقامت دائم در کانادا هدایت میکند. برای انتخاب هر کدام از این راهها باید ابتدا شرایط خود و سپس بهترین روشی که شما را سریعتر و راحتتر به اقامت دائم میرساند انتخاب کنید.
در این مقاله قصد داریم که شرایط مهاجرت به کانادا از طریق کار را برای شما بازگو کنیم. در ادامه همراه ما باشید.
کانادا بخشی بسیاری از نیروی کار موردنیاز خود را با پذیرش و استخدام مهاجران مرتفع میکند به همین دلیل در طی سالهای اخیر آمار مهاجرت کاری به کانادا افزایش چشمگیری پیدا کرده است. همچنین دانشجویانی که ویزای تحصیلی دارند نیز می توانند از شرایط ویژه برای استخدام در شرکتهای مرتبط با زمینه تحصیلی خود و کار در همان دانشگاه تحصیل خود استفاده کنند و اقدام به اخذ ویزای کاری نمایند.
همچنین کشور کانادا در نظر دارد طی یک برنامه سه ساله پذیرای حدود 1 میلیون 200 هزار مهاجر باشد که تقریباً 60% از این تعداد مهاجر با انگیزه کاری به کانادا مهاجرت میکنند. در این مطلب به طور کامل درباره ویزای کاری کانادا و شرایط مهاجرت کاری به کانادا بحث میکنیم.
وضعیت کاری در کانادا
کانادا از جمله کشورهای مهاجر پذیر است که بخشی قابل توجهی از نیروی فعال کار این کشور را هم مهاجرات تشکیل میدهند. این کشور با توجه به وسعت و مشاغل متعددی که در آن تعریف شده است نیازمند نیروی کار بسیار است؛ بنابراین میتواند گزینه مناسبی برای متقاضیان مهاجرت کاری به کانادا در انواع مشاغل و مهارتها باشد.
کشور کانادا مشاغل را در دستههای متنوع تحت عنوان لیست طبقهبندی ملی مشاغل کانادا (National Occupational Classification) (ناک NOC) طبقهبندی کرده است. در این منشور شغلها، وظایف کاری هر سمت شغلی، اهداف کاری، حقوق و مزایا و … بیان شده است.
کانادا در حوزههای فناوری اطلاعات، مهندسی، پزشکی و سلامت، حوزههای فنی و تدارکاتی، مالی و حسابداری، مشاغل اداری، فروش و بازاریابی، حقوق و وکالت، تولید و ارتباط با مشتری نیازمند نیروی فعال کار است. بسترهای کاری فراوان در این حوزههای مشاغل کاری متعدد زمینه را برای مهاجرت کاری به کانادا آسانتر میکند.
شرایط اخذ ویزای مهاجرت کاری به کانادا
اخذ ویزای مهاجرت کاری به کانادا شامل یکسری شرایط عمومی و یکسری شرایط اختصاصی است. مهمترین شرایط عمومی اخذ ویزای مهاجرت کاری به کانادا شامل شرایط سنی است که حتماً باید زیر 40 سال باشد، مدرک تحصیلی حتماً باید لیسانس یا بالاتر باشد و نمره زبان باید آیلتس 6.5 معادل CLB 8 یا معادل آن باشد (البته در روش ICT شرط سنی و مدرک تحصیلی و مدرک زبان ملاک نیست). همچنین حداقل امتیاز در سیستم امتیازبندی اکسپرس اینتری در مرحله اول باید 67 باشد و در مرحله دوم بسته به نوع روشی که برای اخذ ویزا کاری کانادا انتخاب کردهاید و شرایط خودتان متفاوت خواهد بود.
انواع ویزای مهاجرت کاری به کانادا
برنامه مهاجرت فدرال (Federal)
در برنامه مهاجرت فدرال که رایجترین را برای اخذ ویزای کاری کانادا است دو روش اسکیل ورکر (Skilled Worker) و اسکیل ترید (Skilled Trade) را پیش روی متقاضیان میگذارد که میتوانند با سیستم اکسپرس اینتری نسبت به دریافت ویزای کاری برای کانادا اقدام نمایند.
برنامه اسکیل ورکر مختص کارگران و نیروهای متخصص است که باید از طریق برنامه اکسپرس اینتری و سیستم امتیازبندی، برای اقامت دائم کانادا اقدام کنند و در صورتی که شرایط اخذ اقامت دائم کانادا را داشته باشند و امتیاز لازم را کسب نمایند میتوانند به راحتی مهاجرت کنند. از جمله این شرایط میتوان به وجود یک شغل متناسب با درخواست متقاضی در مشاغل سطح A یا B یا لیست ناک کانادا، حداقل 1 سال سابقه کار و داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با نمره CLB 7 به بالا شاره کرد.
برنامه اسکیل ترید هم مختص نیروهای متخصص و فنی گروه شغلی B است که با شرکت در سیستم امتیازبندی و دریافت حد نصاب امتیاز میتوانند اقامت دائم کانادا را اخذ نمایند. برای استفاده از روش اسکیل ترید نیز داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با نمره CLB 5/CLB 4 و سابقه کاری لازم است.
برنامه مهاجرت استانی (PNP)
هر یک از استانهای کانادا با مجوزی که دولت به آنها داده است میتوانند بنا به نیاز خود در زمینههای کاری مختلف، سرمایهگذاری، تحصیل و … اقدام به پذیرش مهاجر نمایند. در این برنامه هم سیستم امتیازدهی مختص هر استان وجود دارد و ارزیابیهای لازم برای هر فرد بر اساس آن انجام میشود و در صورت پذیرش در ارزیابیها میتواند ویزای کاری برای کانادا را اخذ کند. بریتیش کلمبیا British Columbia، ساسکاچوان Saskatchewan و نیوبرانزویک New Brunswick استانهای کانادا هستند که شرایط مناسبی برای زندگی دارند و بازار کار در آنجا پررونقتر است.
جاب آفر کانادا (Job Offer)
برای اخذ ویزای جاب آفر کانادا باید یک پیشنهاد شغلی از سمت یک شرکت یا کارفرما در کانادا داشته باشید. در صورت داشتن شرایط و یافتن یک پیشنهاد کاری مناسب در کانادا، اخذ ویزای موقت برای متقاضی امکان پذیر است. همچنین متقاضی میتواند دعوت نامه کاری خود را وارد سیستم اکسپرس اینتری کرده و امتیاز خود را برای اخذ اقامت دائم کانادا از طریق کار افزایش دهد.
ویزای کار بعد از تحصیل (PGWP)
در صورتی که فردی مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا دکتری را در کانادا گذرانده باشد میتواند به مدت 6 ماه در کانادا با اقامت تحصیلی ساکن باشد و به دنبال کار بگردد. در صورتی که کار مناسبی پیدا کرد میتواند درخواست ویزای کار پس از تحصیل بدهد. البته این اقامت موقت است و برای 3 سال صادر میشود. بعد از این مدت افراد میتوانند رزومه کاری خود را بهروز کنند و از راههایی مثل برنامه تجربه کار کانادایی (Canadian Work Experience) یا روشهایی دیگر برای دائم کانادا اقدام نمایند.
ویزای خود اشتغالی
یکی دیگر از روشهای مهاجرت کاری به کانادا راهاندازی کسب و کار مخصوص به خودتان است. اگر در زمینههای فرهنگی، هنری و ورزشی سابقه فعالیت حرفهای دارید میتوانید اقدام به اخذ ویزای خود اشتغالی کنید. برای اخذ این ویزا داشتن حداقل 2 سال سابقه کار حرفهای در همان زمینه، کسب حداقل 35 نمره از 100 نمره در سیستم امتیازبندی و تمکن مالی ضروری است. البته سختی گیری کشور کانادا برای اخذ این ویزا بسیار زیاد است و افراد باید در سطح جهانی حرفهای باشند.
برنامه انتقال درون شرکتی (ICT)
برنامه ICT همان انتقال کسب و کار از کشوری به کشور دیگر است. این روش به شما اجازه می هد که بدون نیاز به مدرک زبان، مدرک تحصیلی و بدون محدودیت سنی از طریق انتقال کسب و کار به کانادا، به این کشور مهاجرت کنید. این روش برای شما اقامت موقت فراهم میکند که البته میتواند بعد از گذشت چند سال آن را به اقامت دام تبدیل کنید. همچنین در این روش به راحتی میتوانید برای خانواده خود هم اقامت همراه اخذ کنید.
هزینه ویزای کار کانادا
مهاجرت هزینههای متعددی دارد که این هزینهها برای ویزای کاری متناسب با شغل انتخابی و شرایط هر فرد ممکن است متفاوت باشد. از جمله این هزینهها میتوان به هزینه وکیل، هزینه پیگیری پرونده، اخذ ورک پرمیت کانادا و برخی هزینههای دولتی اشاره کرد.
امتیازبندی ویزای کار کانادا
یکی از شرایط اخذ ویزای کاری کانادا کسب امتیاز لازم در سیستم امتیازبندی این کشور است. به این منظور فرد متقاضی باید طبق 6 معیار و در دو مرحله امتیاز لازم را از اکسپرس اینتری کسب کند.
معیارهای امتیازبندی اکسپرس انتری کانادا شامل
- شرایط سنی
- میزان تحصیلات
- میزان سابقه کار
- مهارتهای زبان انگلیسی/ فرانسوی
- میزان انطباق پذیری
- داشتن پیشنهاد شغلی
میشود و هرچه امتیاز کسب شده در هر یک از موارد فوق بیشتر باشد، شانس بیشتری برای دریافت ITA و اخذ ویزای اقامت دائم کاری کانادا خواهید داشت.
وضعیت کار در کانادا
ساعات کاری در کانادا 8 ساعت در روز و 40 ساعت در هفته است. برای کسانی که قصد کار کردن در ساعت بیشتر را دارند، حداکثر زمان کار هفتگی 48 ساعت در نظر گرفتهشده است. همچنین حقوق اضافه کاری 1.5 برابر حقوق ساعات عادی است. روزهای کاری در کانادا از دوشنبه شروع میشود و تا جمعه ادامه دارد. روزهای شنبه و یکشنبه نیز که با توجه به تقویم کانادا در پایان هفته قرار میگیرند جزء تعطیلات آخر هفته محسوب میشوند.
حداقل حقوق و دستمزد در کانادا
یکی از آیتمهایی که قبل از مهاجرت لازم است به دقت آن را بررسی کنید حداقل میزان حقوقی است که در شغل مدنظرتان قرار است دریافت کنید. برنامه ریزی بر اساس حقوق دریافتی برای زندگی در کانادا آیتم مهمی است که حتما باید به آن توجه داشته باشید تا بدانید که شغل انتخابی شما کفاف زندگی در کانادا را میدهد یا خیر. در ادامه حداقل حقوق ساعتی برای مشاغل مختلف طبق آخرین آپدیت دستمزد کار در کانادا از وبسایت Retail Council of Canada بیان شده است:
استان/ ایالت | حداقل دستمزد ساعتی (دلار کانادا) |
آلبرتا (Alberta) | 15.00 دلار |
بریتیش کلمبیا (British Columbia) | 15.20 دلار |
مانیتوبا (Manitoba) | 11.95 دلار |
نیو برانزویک (New Brunswick) | 11.75 دلار |
نیوفاندلند و لابرادور (Newfoundland and Labrador) | 12.50 دلار |
نورت وست تریتوریز (Northwest Territories) | 15.20 دلار |
نوا اسکوشیا (Nova Scotia) | 12.95 دلار |
نوناووت (Nunavut) | 16.00 دلار |
اونتاریو (Ontario) | 15.00 دلار |
کبک (Quebec) | 13.50 دلار |
ساسکاچوان (Saskatchewan) | 11.81 دلار |
یوکان (Yukon) | 15.20 دلار |
در کانادا شرایطی مانند ساعت کاری مناسب، درآمد بالا، اقتصاد پایدار و … وضعیت کار در کانادا را بسیار ایده آل کرده است که همین موضوع سبب تمایل افراد مختلف برای مهاجرت از سایر کشورها به کانادا شده است.
مدارک لازم برای ویزای کار کانادا
مدارکی که معمولاً برای مهاجرت به کانادا باید تهیه و آماده کنید در ادامه بیان شده است:
- مدارک شخصی از جمله پاسپورت، شناسنامه، عکس، کارت ملی، سند ازدواج در صورت تأهل، کارت پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان) و یکسری مدارک دیگر. در صورت لزوم کپی یا ترجمه این مدارک نیز باید تهیه شود.
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی (CELPIP, IELTS, TEF)
- مدارک تحصیلی معتبر و معادل سازی شده
- مدرک دورههای گذرانده شده و مهارتها
- مدارک سوابق کاری
- مدارک تمکن مالی
- مدارک نداشتن سوءسابقه کیفری
- ارائه نامه جاب آفر (در صورت وجود)
- مدارک و آزمایشات سلامت
- ارائه رسید پرداخت هزینههای مربوطه
سخن پایانی
امروزه بحث مهاجرت به کشورهای توسعه یافته بسیار داغ است و افراد بسیاری به دنبال این هستند که از روشهای مختلف مانند مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری یا مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به سایر کشورها مهاجرت کنند. همانطور که اشاره شد کانادا یک کشور مهاجر پذیر است و یکی از راهها برای مهاجرت به این کشور مهاجرت کاری است. زمینه اشتغال در کانادا بسیار مناسب است و با توجه به وسعت کشور و وجود شغلهای مختلف در این کشور مهاجرت کاری میتواند یکی از روشهای مناسب باشد. در این مطلب روشهای مختلف برای مهاجرت کاری به کانادا از جمله برنامه مهاجرت فدرال (Federal)، برنامه مهاجرت استانی (PNP)، جاب آفر کانادا (Job Offer)، ویزای کار بعد از تحصیل (PGWP)، ویزای خود اشتغالی، برنامه انتقال درون شرکتی (ICT) بیان شد. در ادامه نیز همچنین مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری کانادا و نحوه امتیازبندی و حداقل حقوق دریافتی را بیان کردیم.